Scifiworld blog

Scifi téma minden mennyiségben. Aki tálalja Bary és FarkY

Flag Counter

Friss topikok

Sci-FIWIW :)

En Taro Adun!

2008.05.04. 12:13 :: FarkY

Ez a hét vége fele konkrétan teljesen a hét vége lett. De jobb később mint kacsa a nokedlit.
Tehát a beígért mű, Gabriel Mesta: StarCraft - A Teremtők Árnyai.

A történet az Overmind pusztulása után játszódik de még a fészekháborúk (BroodWar) előtt. A Bhekar Ro bolygó békés telepesei már rég kitépték magukat a korrupt Konföderáció béklyójából. Minden nap harc az életbenmaradásért ezen a barátságtalan vidéken. Egy napon, egy fiatal testvérpár, Octavia, és Lars Bren elindulnak, ellenőrizni az előző napi földrengés okozta károkat amikor felfedezik, hogy egy közeli sziklaomlás felfedett egy relytélyes objektumot. A kíváncsi testvérpár rögtön közelebbről is szemügyre veszi a tárgyat, ami elpusztítja Larst, majd üzenetet küld a világűr felé. Az üzenetet fogja egy az Aiurra tartó Protoss flotta és a Zerg főbolygóra, a Charra is elér. Mindkét faj csapatokat indít a Bhekar Rora, megvizsgálni az üzenet forrását, mely csakis a Protossok és Zergek közös ősétől, a Xel'nagaktól származhat. A rovarszerű mutáns zergek előbb érnek a bolygóra, és rögtön megkezdik a telepesek mészárlását, akik segélykérő üzenetet küldenek a Konföderációnak, mivel nem tudják, hogy Arcturus Mengsk sikeresen megdöntötte azt, és már a Terran Dominium uralkodik. A Dominium Edmond Duke tábornokot, és a legendás Alfa századot küldi a rémült telepesek segítségére. A három faj között véres harcok kezdődnek, a tárgyért, melyet mindenki a magának akar tudni, ám hamarosan megérkezik egy Dark Templar, egy száműzött Protoss nő, aki elmondja, hogy a tárgy mindannyiukra pusztulást hozhat...

Sajnos a könyv áldozatául esett a Magyar fordítók tudatlanságának, ahogy történt ez Pl: a WarCraft könyvekkel. Szerencsére a java érthető, de azért néhány egység elég zavaros (pl.: a terranok a Ghostja és Wraithje is Lidérc néven szerepel, holott két más szerepkört betöltő egységről beszélünk.) Sokkal zavaróbb viszont a Protossok Sólyma, ami szintén két egységet (Scout, Reaver) foglal magába.
Az eredeti történetből három szereplővel találkozhatunk, Arcturus Mengsk-el, Edmond Duke-al, és Queen of Blades-el (a könyvben Pengék Királynője, ez legalább korrekt.) Több ismert egység is feltűnik mint az említett Wraith, ghost, Scout Reaver valamint a protoss Zealot, Dragoon, High templar, Dark Templar, a Zerg Zergling, Hydralisk, Ultralisk, Mutalisk, Queen, Overlord, Infested-ek sőt egy vadonat új egység születésének is tanúi lehetünk, amit Edmond Duke csak 'Kutyaliszk' ként emleget.

A történet érdekes, amolyan 'igazi Sci-fi' (habár a játékban nagyon vagány, zerg csonttövis zápor, a könyvben kissé nevetségesen hangzik) de igazából csak olyanoknak ajánlom, akik ismerik a StarCraft világát.


Következő mű, Aldous Huxley: Szép Új Világ. Még nem tudom mikor.

Szólj hozzá!

Címkék: a the of starcraft gabriel shadow xelnaga mesta teremtok arnyai

A bejegyzés trackback címe:

https://scifiworld.blog.hu/api/trackback/id/tr81453166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása